Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavili rezultate

LKQ Europe premašio predviđanja marže EBITDA za drugu polovinu 2020. godine

LKQ Europe, podružnica LKQ Corporations, dobro je upravljala uticajima Covid-19 od početka pandemije, zahvaljujući jasnoj usredsređenosti na stabilan lanac snabdijevanja i strogo upravljanje troškovima od početka krize, kao i zbog stalnog napretka u sprovođenju programa 1 LKQ Europe

Korporacija LKQ (Nasdaq:LKQ) saopštila je, 18. februara 2021. godine, rezultate za četvrti kvartal i kompletnu 2020. godinu, koji odražavaju kontinuirano poboljšanje poslovne i bilansne produktivnosti te daljnje smanjenje dugovanja, uprkos ublaženim trendovima prihoda na mnogim tržištima, kao posljedicu ograničenja mobilnosti zbog pojave virusa Covid-19.

Dominik Zarkone, predsjednik i glavni izvršni direktor korporacije je ovim povodom rekao:

“Ponovo smo ostvarili snažne kvartalne rezultate, u okviru kojih je zarada u četvrtom kvartalu 2020. godine druga najviša kvartalna zarada i najviša zarada u četvrtom kvartalu u istoriji kompanije. Naš evropski segment snažno je okončao drugu polovinu godine sa maržom EBITDA segmenta od 8,9%, što je iznad raspona od 8,0% do 8,5%, koji je prezentovan na našem Danu za investitore održanom u septembru 2020. godine. Dok gledamo godinu pred nama, uvjeren sam da snaga naših poslovnih aktivnosti, bilans i slobodni tok gotovine stavljaju LKQ u poziciju stabilnog rasta i stvaranja vrijednosti za naše dioničare.”

Prihod u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je 2,95 milijardi dolara, što je smanjenje od 1,9% u poređenju sa 3,01 milijardom dolara iz četvrtog kvartala 2019. godine. Prihod za cijelu 2020. godinu bio je 11,6 milijardi dolara, što je smanjenje od 7,0% u poređenju sa 12,5 milijardi dolara u istom periodu 2019. godine.

LKQ Europe, podružnica LKQ Corporations, dobro je upravljala uticajima Covid-19 od početka pandemije, zahvaljujući jasnoj usredsređenosti na stabilan lanac snabdijevanja i strogo upravljanje troškovima od početka krize, kao i zbog stalnog napretka u sprovođenju programa 1 LKQ Europe.

“Naš glavni fokus tokom pandemije bio je zdravlje i sigurnost naših 26.000 radnika u Evropi. Od prvih dana pojave pandemije bili smo spremni da zaštitimo naše poslovanje, radnike i klijente. Zbog uticaja Covid-19 na naše poslovanje, brzo smo primijenili dosljedne mjere smanjenja troškova i uspjeli riješiti gotovo sve strukture troškove. Naši timovi su nastavili da se u potpunosti koncentrišu na naše klijente, kako bismo im pružili podršku tokom vremena punog izazova. Gledajući u budućnost, očekujemo oporavak počevši od drugog kvartala 2021. u Evropi, u zavisnosti od napredovanja u vakcinaciji. Godina 2021. biće važna za našu evropsku integraciju”, rekao je Arnd Franc, predsjednik Uprave LKQ Europe.

Prihod LKQ Europe u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je 1,43 milijarde dolara, što je rast od 0,6% u poređenju sa 1,42 milijarde dolara iz četvrtog kvartala 2019. godine. Prihod za cijelu 2020. godinu bio je 5,49 milijardi dolara, što je smanjenje od 5,9% u poređenju sa 5,83 milijarde dolara u istom periodu 2019. godine. Ciljana marža EBITDA segmenta za Evropu data na danu za investitore održanom 10. septembra 2020. godine, ostaje nepromijenjena.

LKQ