Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Mlin i Pekara Ljubače lider na tržištu pekarskih proizvoda u TK

20/07/2015

Prehrambena industrija Mlin i Pekara Ljubače, članica AS GROUP, u prvom polugodištu ove godine povećala je prodaju hljeba i peciva 25 posto u odnosu na isti period prošle godine. Time je MIP Ljubače učvrstila lidersku poziciju na tržištu pekarskih proizvoda na području Tuzlanskog kantona.

„U prvih šest mjeseci ove godine povećali smo i broj prodajnih mjesta, tako da se sada naše brašno, hljeb, peciva, pite i kolači distribuiraju na više od 650 adresa, od Kladnja do Brčkog, na području 12 općina. Unaprijedili smo saradnju sa većinom trgovaca koji sve više uviđaju kvalitet naših proizvoda.

Osim toga, širi se i proizvodni asortiman MIP Ljubače. Nedavno smo na tržište plasirali krofne u trgovačkom pakovanju kakao i marelica, i već sada imamo odlične prodajne rezultate. Reaktivirali smo proizvodnju integralnog pšeničnog brašna, i tu bilježimo pozitivne reakcije sa tržišta“, rekao je Nermin Karić, direktor MIP Ljubače.

image-c03022d1f78672cc7f8d0cd8f6993ed81dffdec9c0d2635b7c47ee7d885af64c-V

U kategoriji mlinskih proizvoda MIP Ljubače udvostručena je prodaja griza i palente, a na tržište je plasiran novi proizvod – Fina palenta, koja će vrhunskim kvalitetom pridobiti i najzahtjevnije kupce.

„Ponovno smo uspostavili saradnju sa vodećim mljekarama u BiH kojima isporučujemo stočnu hranu za krave muzare. Idemo i korak dalje, pa upravo privodimo kraju investiciju u nabavku opreme za peletiranje, kako bismo tržištu ponudili najkvalitetniju stočnu hranu za sve vrste životinja“, rekao je Karić.

Zdrava priroda je osnov za proizvodnju zdrave hrane, a upravo Mlin i Pekara Ljubače posluje u sigurnom, prirodnom i zdravom okruženju, bez industrijskih zagađenja i sa velikim brojem sunčanih dana, koristeći zdrave vode.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.