Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MS&WOOD zadivio pariške dizajnere luksuznog namještaja

mswood

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) uspješno je predstavila svoju ovogodišnju “Primum Colellction” na prestižnom sajmu u Parizu. Više puta nagrađivane stolice i stol, uključujući i ostale sadržaje iz Primum Collection ove kompanije izazvali su veliki interes pariških arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja.

Saloni namještaja u Parizu, Južnoj Koreji, Maroku, itd. naručili su tokom sajma vrhunski dizajnirani namještaj MS&WOOD-a, a prvi kontejner pod etiketom “create in B&H” već je isporučen u New York.

“Naša Primum Collection 2016 zadivila je pariške arhitekte, dizajnere enterijera i vlasnike salona luksuznog namještaja posebnom geometrijom oblika, sofistikacijom dizajna i kvalitetom izrade. Afirmativni komentari i pozivi na poslovnu saradnju odali su priznanje kreativnim nastojanjima naše kompanije da postane brend prepoznatljiv u svijetu po inovativnoj proizvodnji kvalitetnog namještaja”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD”.

MS&WOOD na tržište je početkom godine plasirao novu “Primum Collection 2016” iz koje su stolica i sto dvostruko nagrađivane na ovogodišnjem prestižnom Sajmu namještaja u Kelnu, a uvrštene su i u ovogodišnje Triennale dizajna i mode u Milanu u okviru redovne postavke.

MAISON&OBJEC održan je prošle sedmice u glavnom gradu Francuske, i spada u događaje od velikog značaja za profesionalce koji rade u oblasti umjetnosti življenja. Poznat u struci pod nazivom M&O, ova izložba dizajna objedinjuje cjelokupnu ponudu koja prvenstveno uključuje dizajn, enterijer, dekoraciju, namještaj i tekstil.

Pored postavke u Parizu, M&O se trenutno otvara međunarodnim tržištima u Aziji i Americi sa namjerom da poveže tri kontinenta kvalitetom i inovativnošću svjetski renomiranih dizajnera.

Izložbeni štand MS&WOOD-a posjetio je i ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj, dr. Ivan Orlić, pruživši tom pirlikom podršku ambasade u Parizu prilikom širenja brenda na ovom tržištu.