Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljena i cijena kvadrata

Na proljeće kreće gradnja velike lamele, imat će 316 stanova

Objekat će biti građen na lokaciji nekadašnjeg stovarišta Kendi

Gradnja stambeno – poslovnog kompleksa KENDI, smještenog u tuzlanskom naselju Irac, bit će započeta u proljeće 2024. godine.

Objekat će graditi kompanija Cestotehnik Invest Tuzla, a koja upravo završava njihov prvi objekat SPO Green Estate.

„Ovo je naš drugi projekat. U Tuzli je prijašnji skoro u cijelosti rasprodat, zbog čega smo se odlučili za uvođenje na tržište novog objekta, koji će zadovoljiti sve potrebe i zahtjeve čak i najizbirljivijih kupaca“ kažu iz Cestotehnik Invest-a.

SPO KENDI je kompleks koji se sastoji od tri međusobno povezene lamele (20, 16 i 12 spratova), te ukupno 316 stambenih jedinica koje čine garsonjere, jednosobni, dvosobni, trosobni te četverosobni stanovi i 344 parking mjesta raspoređena na tri podzemne etaže. Planirani početak radova je predviđen za proljeće 2024. godine.

Cijene u pretprodaji su od 3.400KM/m2 sa uključenim PDV-om, uz gratis parking mjesto u garaži objekta za svaki kupljen stan u pretprodaji.

Objekat će biti građen na lokaciji nekadašnjeg stovarišta Kendi, sa sjeverne strane ograničen koritom Jalem sa južne prugom, sa zapadne objektom Cosmos Commerce-a, a istočne individualnim stambenim objektima i zemljištem nekadašnje Livnice.