Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom mladih

Na sajmu zapošljavanja KS predstavljeno više od 770 radnih mjesta

Foto: Harun Muminović/ Fena
Sajam zapošljavanja održava se pod sloganom "Prilika za sve - Turizmom do novih radnih mjesta"

Pod sloganom “Prilika za sve – Turizmom do novih radnih mjesta” u sarajevskom Domu mladih danas je otvoren 15. Sajam zapošljavanja Kantona Sarajevo na kojem će biti predstavljeno više od 770 slobodnih radnih mjesta iz oblasti turizma, informacionih tehnologija i ostalih brzorastućih djelatnosti.

Sajam je otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović koji je izrazio uvjerenje da će manifestacija biti plodonosna za sve učesnike i poželio im puno uspjeha.

Okupljenima je predstavio politike resornog ministarstva za pružanje sistemske podrške nezaposlenim, te osobama koje žele pokrenuti vlastito preduzeće.

Foto: Harun Muminović/ Fena

Edina Ljubuškić, v.d. direktorica Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo istakla je da je cilj sajma da na najefikasniji način doprinese stvaranju kvalitetnih veza između nezaposlenih osoba i kompanija koje će dovesti do zapošljavanja najboljih kadrova.

Nezaposlene osobe koje posjete sajam moći će direktno preuzeti “Vaučer za posao” u vrijednosti 12.000 KM i u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja konkurisati na ponuđena radna mjesta.

U okviru sajma zapošljavanja bit će održane panel diskusije “Nedostatak kvalifikovane radne snage na tržištu rada u Kantonu Sarajevo” i “Uloga lokalne zajednice u smanjenju stope nezaposlenosti“ koje će pokušati ponuditi odgovor na pitanje kako ubrzati integraciju nezaposlenih na tržište rada u Kantonu Sarajevo.