Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolja svjetska aviokompanija planira letove za Sarajevo

sarajevski aerodrom (11)

Qatar Airways je potvrdio da će nastaviti sa planiranim lansiranjem svojih letova za Skoplje i Sarajevo uprkos trenutnoj diplomatskoj krizi koja okružuje Katar.

“Na blokadu ćemo odgovoriti prebacivanjem slobodnih kapaciteta na druge destinacije i ubrzavanjem planova za nove destinacije poput Skoplja, Dablina i Sarajeva”, rekao je generalni direktor Qatar Airwaysa Akbar al-Baker govoreći na Međunarodnom sajmu avijacije u Parizu.

On je dodao da će biti predstavljene i nove linije za Iran, koje su odložene zbog nedostatka kapaciteta.

Katarska aviokompanija će 17. jula pokrenuti liniju iz Dohe do Skoplja, a iako datum početka letenja iz Dohe za Sarajevo još nije preciziran vjeruje se da linija neće biti pokrenuta prije kraja oktobra.

Na sajmu u Parizu Qatar Airways-u je dodijeljena i nagrada za najboljeg svjetskog avioprijevoznika u ovogodišnjem izboru svjetski priznatog istraživačkog instituta Skytrax. Tako se kompanija vratila na prvo mjesto koje joj je prošle godine preoteo Emirates.

Katarska kompanija je zbog diplomatskih napetosti između Katara i drugih zemalja Zaljeva trenutno pod velikim pritiskom budući da ne smije letjeti iznad susjednih arapskih zemalja – uključujući i Ujedinjene Arapske Emirate.

“Biti proglašen najboljom svjetskom aviokompanijom za Qatar Airways u ovom kritičnom trenutku značajan je dokaz da putnici imaju povjerenja u našu nepokolebljivu posvećenost da pružamo samo najbolje. Ova nagrada također je odraz teškog rada i posvećenosti svakog od naših uposlenika. Priznanje je posebno važno jer su nam ga dodijelili putnici. Iskreno im se zahvaljujem i radujem se što ćemo ih uskoro pozdraviti”, kazao je Al Baker.

Qatar Airways je već proglašavan za najbolju svjetsku aviokompaniju 2011, 2012 i 2015. godine, prenosi Biznisinfo.