Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stara dama opet trguje s Bayernom, Mandžukić gubi status startera

douglas costa

Kad je u ljeto 2015. za 30 miliona eura došao iz Šahtara u Bayer, Douglas Costa bio je senzacija. Brazilac je u to vrijeme smatran jednim od najpoželjnijih akvizicija na tržištu i tada se činilo da je bavarski gigant napravio posao iz snova.

Početak minhenske avanture puno je obećavao. Brzo je proglašen nasljednikom Francka Riberyja koji je više vremena provodio po klinikama za rehabilitaciju nego na travnjaku.

No, Carlo Ancelotti već neko vrijeme ne vidi Brazilca u planovima za nadolazeću sezonu i Costa je stavljen na transfer listu, a premda je cijena od 50 miliona eura na prvu pogled zastrašujuća, interesa itekako ima. Najozbiljnije je zagrizao Juventus koji je prvo ponudio 35 miliona. No, Bavarci traže 50.

Torinezi su potom ponudu podebljali s dodatnih pet miliona. Izgleda da je to zadovoljilo upravu Bayerna, a čini se da su ova dva kluba u posljednje vrijeme u jako dobrim odnosima. Tako je Arturo Vidal prešao u Bayern, Medhi Benatia u Juventus, dok je Kinsley Coman u Münchenu na posudbi.

Eventualni dolazak Coste u Torino mogao bi biti problem za Hrvata Marija Mandžukića, od kojeg je Allegri silom prilika napravio korektnog krilnog igrača sa specijalnim zadacima, posebno onima u defenzivi. No, kako je to Costi za razliku od Mandžukića prirodna pozicija, a podjednako dobro može igrati na obje strane terena, 26-godišnji Brazilac u prednosti je i Mandžukić bi mogao izgubiti mjesto u početnom sastavu.