Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novčana pomoć uposlenika Hypo banke za Udruženje “Zvijezda” iz Zenice

hypo-pomoc

Predstavnice Hypo banke Đelma Grgić, sektor upravljanja prodajom, i Ajla Pinjo, voditeljica poslovnice Zenica, posjetile su Udruženje roditelja osoba sa posebnim potrebama „Zvijezda“ iz Zenice. Cilj posjete je bio upoznati se sa radom Udruženja koje egzistira od 2009. godine i pružiti konkretnu podršku u njihovom radu, javlja Anadolu Agency.

Grgić i Pinjo uručile su novčanu donaciju u iznosu 2.000 KM predsjedniku udruženja Josipu Valentiću.

Donacija je rezultat zajedničke aktivnosti zaposlenika Hypo Alpe-Adria-Bank, koji su svojim sudjelovanjem u internom projektu banke osigurali da se donacija realizira.

“Veliko mi je zadovoljstvo što zajedno sa kolegicom Ajlom predstavljam Hypo banku i sve moje kolege iz banke. Upravo mi, zaposlenici, smo kroz svoj angažman unutar internog Hypo projekta bili aktivni sudionici u realizaciji ove donacije. Druženje sa članovima Udruženja Zvijezda, toplina i srdačna dobrodošlica koju su nam ukazali, utvrdili su naše uvjerenje da je donacija otišla u prave ruke”, rekla je Đelma Grgić.

Udruženje roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” Zenica okuplja preko 40 porodica. Cilj udruženja je razmjena iskustva, institucionalno, organizovano djelovanje i konstantan rad na poboljšanju sveukupnog položaja osoba sa posebnim potrebama u društvu.

“Želim se zahvaliti Hypo banci na vrijednoj donaciji koja će nam svakako pomoći u daljem radu. Sredstva ćemo primarno iskoristiti za potrebe fizikalnog kabineta. Posebno me raduje što smo imali priliku da u našim prostorijama ugostimo predstavnice Hypo banke i upoznamo ih sa našim radom. Na ovaj način gradimo mostove između udruženja građana i komercijalnih firmi koje su spremne biti aktivni sudionik u inicijativama lokalnih zajednica”, rekao je Josip Valentić.