Biznis

Lanac trgovina

Novi video spot Hoše komerca – “Sarajevo divno mjesto br. 2”

03/12/2018

Novi video spada u jednu od najboljih turističkih video produkcija do sada u kojima Sarajevo igra glavnu ulogu

Hoše komerc producirao je novi video i tv spot “Sarajevo divno mjesto br. 2”, kao nastavak istoimenog prošlogodišnjeg tv spota u kojem je na nesvakidašnji način predstavljeno Sarajevo.

Novi video spada u jednu od najboljih turističkih video produkcija do sada u kojima Sarajevo igra glavnu ulogu. Video je produciran hyperlapse tehnologijom, kao jednom od najzahtjevnijih vrsta snimanja. Korištene su također popularne tehnologije kao timelapse, flowmotion i slowmotion. Snimanje je trajalo 10 dana, i obuhvatilo je najvažniju poruku Sarajeva kao susreta ljudi, kultura i civilizacija. Muzika je također producirana za video a ono što je zanimljivo jeste da je i na taj način predstavljen «duh» Sarajeva sa karakterističnim zvukovima istoka i zapada.

«Sarajevo je naša inspiracija u svemu. Nakon tv spota prošle godine ‘Sarajevo divno mjesto’ u kojem nam je glas posudio naš poznati muzičar Armin Muzaferija, iskoristili smo modernu tehnologiju da ispričamo još jednu prelijepu priču o našem Sarajevu, mjestu kojeg volimo. Nadamo se da će publika uživati u detaljima koji ovaj grad čini posebnim i predivnim, na što smo svi zajedno veoma ponosni. Neko je jednom napisao da ‘kada bi svi gradovi svijeta bili porušeni i samo Sarajevo ostalo, civilizacija bi ponovo mogla biti rođena u Sarajevu’. Zato je Sarajevo kao susret drugog i drugačijeg obaveza cijele civilizacije i svih nas. Zato je ono u našim srcima, i zato ga neizmjerno volimo», ističu u kompaniji Hoše komerc.

Prva Hoše trgovina otvorena je u Sarajevu davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa. Deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.