Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka vlasti

Ograničena cijena peleta: Tona će koštati 480 maraka, plus PDV

pelet – pixsell
02.02.2017., Slobodnica, Slavonski Brod - Tvrtka Euro-tim vlasnika Darka Grivicica ulozila je tri milijuna kuna u novu liniju postrojenja za proizvodnju peleta u Slobodnici. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Saopštio je ovo premijer RS Radovan Višković, napominjući da ova odluka usaglašena i sa proizvođačima peleta, ali i sa Vladom Federacije BiH koja će, kako je rekao, donijeti identičnu odluku

Vlada RS danas je na sjednici ograničila najveću cijenu peleta i on će koštati 480 KM plus PDV po toni.

Saopštio je ovo premijer RS Radovan Višković, napominjući da ova odluka usaglašena i sa proizvođačima peleta, ali i sa Vladom Federacije BiH koja će, kako je rekao, donijeti identičnu odluku.

Kako su naveli iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”, a prestaje da važi 31. marta 2023. godine.

“Vlada je donijela i Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 30.000 KM Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci za izradu studije pod nazivom “Istraživanje klimatskih rizika i hazarda u Republici Srpskoj na bazi klimatskih promjena”. Sredstva će obezbijediti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. U sklopu ovih aktivnosti, neophodno je izraditi oko 400 klimatskih mapa, te izvršiti stratešku procjenu uticaja na bazi njihove analize”, stoji u saopštenju.