poslovni rezultati

Olimpijski centar Jahorina ostvario promet veći od 10 miliona KM

jahorina01

U odnosu na isti period prošle godine, u posljednjih šest mjeseci, prosječno mjesečno u tom centru su zapošljavali 30 radnika više

Olimpijski centar Jahorina ostvario je odličan poslovni rezultat, tokom šest mjeseci ove godine.

– Nakon najuspješnije zimske ski sezone, u istoriji centra, poslovanje je nastavljeno uzlaznom putanjom. Uvidom u šestomjesečne presjeke poslovanja uočen je porast prihoda za 33 posto, u odnosu na isti period prethodne godine. Promet Olimpijskog centra Jahorina iznosi više od 10.000.000 KM, dok je ostvareni prihod gotovo 4.500.000 KM – saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Kako ističu Olimpijski centar Jahorina zadržao je, u vrijeme kad su mnoge firme suočene sa krizom uzrokovanom epidemijom virusa korona otpuštale radnu snagu, sve radnike i vršio dodatna zapošljavanja. U odnosu na isti period prošle godine, u posljednjih šest mjeseci, prosječno mjesečno u tom centru su zapošljavali 30 radnika više.

– Zahvaljujući pažljivo odabranim investicijima i njihovim dobrim upravljanjem Olimpijski centar Jahorina je primjer odličnog poslovanja, čak i u uvjetima koji nisu povoljni – navode iz tog centra.