Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Planiran milion KM

Općina Novi Grad: Ministar Kurić opstruira izgradnju bazena

bazen – novi grad

“Bez obzira na navedene opstrukcije Općina će nastaviti sa realizacijom projekta značajnog za naše građane i on će u narednim godinama biti izgrađen”

“Kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić već mjesecima izbjegava da potpiše sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje otvorenog bazena sa pratećim sadržajima na Dobrinji, iako je budžetom Kantona Sarajevo za 2018. godinu milion konvertibilnih maraka planiran za sufinansiranje tog projekta kojeg Općina Novi Grad Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo zajednički grade, stoji u saopštenju Općine Novi Grad, u kojem dalje navode:

“Ni nakon više pismenih dopisa i održanih sastanaka sa ministrom Kurićem i ministrom finansija KS Jasminom Halebićem, on i dalje odbija da izvrši stavku koja je budžetom za 2018. godinu planirana i usvojena i tako opstruira realizaciju sredstava planiranih za izgradnju bazena.

Očito je da on to radi iz političkih razloga, a najvjerovatnije po nalogu svog stranačkog šefa i na taj način ometa realizaciju projekata bitnih za građane. Općina Novi Grad je odabrala izvođača radova, završila svu potrebnu dokumentaciju, te je u budžetu osigurala 700.000 KM, tako da će radovi na izgradnji bazena početi narednih dana.

Bez obzira na navedene opstrukcije Općina će nastaviti sa realizacijom projekta značajnog za naše građane i on će u narednim godinama biti izgrađen. Međutim, smatramo da je važno da građani znaju da imamo kantonalnog ministra koji radi ono na šta nema pravo, jer je budžet važeći kao i zakon, usvojila ga je Skupština Kantona Sarajevo, a odbijanjem njegovog provođenja resorni ministar krši taj zakon. Zbog toga će Općina Novi Grad Sarajevo pokrenuti adekvatne procedure prema njemu kao odgovornoj osobi u ovom slučaju”, stoji u saopštenju iz ove općine.