Globus

Nestanak prijavili roditelji

Elma u Njemačkoj silovana do smrti?

07/12/2018

Tinejdžeri su se slučajno upoznali u Bonu, gdje su bili s prijateljima

Elma Č. (17) rodom iz Tutina, koja je u ponedeljak pronađena mrtva u izbjegličkom centru u njemačkom gradu Sankt Augustinu, sahranjena je danas u rodnom Unkelu.

Djevojku porijeklom iz okoline Tutina na vječni počinak su ispratili članovi porodice, prijatelji i brojni poznanici. Stanovnici Unkela donirali su i novac za pomoć njenim roditeljima.

Podsjetimo, porodica je 30. novembra prijavila Elmin nestanak jer je izašla s drugaricama i nije se vratila. Policija je tri dana tragala za njom, a potraga je okončana u ponedjeljak, kada je u sobi u izbjegličkoj kući u Sankt Augustinu pronađeno njeno tijelo. Zbog sumnje da je počinio brutalno ubistvo uhapšen je Brajan S. (19) iz Kenije, koji je policiji priznao zločin.

Tinejdžeri su se slučajno upoznali u Bonu, gdje su bili s prijateljima. Kenijac je nakon nekoliko boca alkohola i flertovanja Elmi predložio da krenu u njegovu sobu.

Još uvijek nije jasno šta se u toj prostoriji tačno desilo, ali je utvrđeno da djevojka nije ubijena ni hladnim ni vatrenim oružjem, a nije ni zadavljena. Prema prvim pretpostavkama, Elma je silovana do smrti.

Kenijac Brajan S. (19) je priznao zločin. On je tokom ispitivanja priznao da je Elmu ubio poslije rasprave i da je bio nasilan. Njen leš je držao dva dana u jednoj od soba u kolektivnom izbjegličkom smještaju.

Komentari

Autor: Kurir

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.