Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ledo gasi pogon

Otkaz za 49 osoba: Radnici iz Čitluka se tužnom pjesmom oprostili od fabrike i kolega

ledo
Foto: Screenshot/Facebook

Ledo Čitluk voju proizvodnju u Čitluku gasi nakon 23 godine rada

Za 49 radnika firme Ledo u Čitluku u petak je bio posljednji radni dan. Firma gasi pogone 1. decembra 2023. godine.

Radnici su se tužnom pjesmom oprostili od firme, svog radnog mjesta i svojih kolega. Riječ je o pjesmi “Tužno plačem, kuću ostavljam”.

🟥Ovako su se danas radnici Leda Čitluk koji su dobili otkaz zbog gašenja proizvodnje oprostili od tvrtke na svoj zadnji radni dan. Pogledajte video zbog kojeg ćete zaplakati.Nije lako zbogom reći, dragaDugim putem poći u tuđinuOstaviti prijatelje stareGledat' zlatna polja kako zrijuTužno plačem, kuću ostavljamStare staze, travu zelenuDragoj ovu pjesmu poklanjamMeni tugu, tugu golemu🟥 Video: Hercegovina.info

Posted by hercegovina.info on Friday, November 24, 2023

Ledo Čitluk voju proizvodnju u Čitluku gasi nakon 23 godine rada. Radnici će dobiti otpremnine, više od prosječnih, ali su uspjeli dobiti i dodatnih mjesec dana ugovora.

Iz Leda su kazali kako će nekoliko stotina zaposlenika i dalje nastaviti rad u Ledu u BiH.

“Ukupno zapošljavamo oko 3.500 kolega na tržištima Adriatic regije, uključujući i nekoliko stotina zaposlenika u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija koji će nastaviti raditi u Ledu u Bosni i Hercegovini. Proizvode za BiH nastavit će proizvoditi naše druge proizvodne lokacije”, poručili su iz Leda za Fenu ranije.