imali su uspješnu 2021.

Pivara Tuzla u modernizaciju uložila 3,5 miliona KM: Za 2022. najavljeni veliki planovi

pivara tuzla

Iz Pivare Tuzla najavili su ulaganja i u narednoj godini. Planirana je investicija od četiri miliona maraka u izgradnju novog objekta, nabavku motornih vozila i unapređenje procesa proizvodnje limenki

I pored velike i nelojalne konkurencije, te pandemije korona virusa koja traje već dvije godine, Pivara Tuzla zabilježila je još jednu uspješnu poslovnu godinu.

U 2021. godini uloženo je preko 3,5 miliona KM u modernizaciju, poboljšanje i optimalizaciju postojećih proizvodno – tehnoloških procesa, poručeno je danas na godišnjoj press konferenciji Pivare Tuzla.

U pogonu punionice flašare, zamijenjeni su stari uređaji inspektori boca sa novim i daleko naprednijim uređajem.  Uređaji koji su zamijenjeni služe za pregled i kontrolu svih vrsta boca, njihovu selekciju, škartiranje i provjeru. Novi i savremeni inspektori boca rade na bazi infracrvenih zraka, što do sada nije bila praksa. Oni, naime, vrše kontrolu ispravnosti etikete, boce, popunjenosti ambalaže, te nivoa piva u staklenim bocama.

Osim toga, Pivara Tuzla je nabavila tankove za skladištenje filtriranog piva.

– Mi smo u ovom periodu nabavili dva tanka, a još dva dolaze u januaru 2022. godine. To znači veliki zaokret kada je riječ o proizvodnji piva. Tankovi su napravljeni od inoxa, najsavremenijeg materijala, te će biti automatski povezani sa svim ostalim tankovima. Time ćemo cjelokupan proces proizvodnje automatizirati, rekao je Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla.

Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla

U 2021. godini Pivara Tuzla je investirala i u energetiku. Naime, povećan je kapacitet rashladnog postrojenja nabavkom novog kondezatora, a rekonstrukcijom postojećih rashladnih kompresora povećana je njihova efikasnost na 100 posto.

Tuzlanski gradonačelnik Jasmin imamović je istakao kako je Tuzla sjedište najveće trgovinske firme u Bosni i Hercegovini.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

– Što god Bingo preuzme ne propada, nego se konstantno razvija. Ova Pivara je primjer toga, naglasio je Imamović.

Ispred Vlade Tuzlanskog kantona prisutnima se obratio Vahidin Smajlović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji je kazao kako je Pivara Tuzla primjer društveno odgovorne kompanije.

Iz Pivare Tuzla najavili su ulaganja i u narednoj godini. Planirana je investicija od četiri miliona maraka u izgradnju novog objekta, nabavku motornih vozila i unapređenje procesa proizvodnje limenki.