Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trajat će dva dana

Počeo šesti forum inovacija, tehnologija i poduzetništva “Sarajevo Unlimited”

Unlimited Inovacije fena

Na pres-konferenciji koja je održana jutros u Sarajevu najavljeno je da ovogodišnji forum, osim zanimljivih govornika, organizuje i panel diskusije koje su u vezi s inovacijama kao faktorima konkurentnosti

“Unlimited Inovacije – Koliko smo spremni?” tema je šestog foruma inovacija, tehnologija i poduzetništva “Sarajevo Unlimited” koji se danas i sutra održava u Sarajevu.

Na pres-konferenciji koja je održana jutros u Sarajevu najavljeno je da ovogodišnji forum, osim zanimljivih govornika, organizuje i panel diskusije koje su u vezi s inovacijama kao faktorima konkurentnosti.

Ministar privrede KS Adnan Delić naveo je da je za njega ta konferencija mala verzija sajma “EXPO” u Dubaiju i idealna prilika da svi učesnici doprinesu poboljšanju poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman izjavio je da “Sarajevo Unlimited” zaslužuje posebnu pažnju jer daje veliki doprinos promociji inovacija, novih tehnologija i izgradnje digitalnog društva.

Direktor kompanije Huawei za BiH Xu Kun istakao je da je saradnjom proizvođača, telekom operatera, vlasti i akademske zajednice moguće uspješno dovesti digitalizaciju u BiH, što je jedan od razloga zbog čega je “Sarajevo Unlimited” sjajna platforma i prilika za razmjenu iskustava.

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda najavio je skoru izradu “Sarajevo City” kartice koja bi uvezivala turističku ponudu i javnog prevoza kako bi turistima učinili ambijent boljim.