Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najveći standardi

Pogledajte kako izgleda montažna kuća proizvedena u BiH za kojom luduju Švicarci (FOTO)

46632150_1925255230855655_8279354146637742080_n

Novootvorena tvornica montažnih kuća u Mostaru Ekon ImmoGroup d.o.o. uspješno je proizvela i izvezla prvu montažnu kuću na švicarsko tržište

Ekon ImmoGroup d.o.o. je sestrinska firma istoimene švicarske firme na čelu s direktorom Harisom Hotićem, nastala kao rezultat potražnje švicarskog tržišta za montažnim objektima koji zadovoljavaju najviše standarde montažne gradnje.

Sestrinska švicarska firma je djelovala na pomenutom tržištu tako da je angažirala vodeće firme s područja BiH koji bi vršili proizvodnju montažnih kuća, a oni ih dalje distribuirali krajnjem kupcu kroz ugradnju i realizaciju finih radova.

Od samog početka postojao je problem da Ekon ImmoGroup GmbH nije mogao naći adekvatnog suradnika u BiH koji bi mogao odgovoriti visokim švicarskim standardnima u gradnji kao i ispoštovati definirane rokove.

S ciljem rješavanja spomenutih problema i udovoljavanja švicarskom tržištu, prije nepunih godinu dana, Ekon ImmoGroup d.o.o. je krenuo s pripremom proizvodnog pogona koji je obuhvatio najsuvremenije tehnologije i najkvalitetnije materijale uključene u ovaj proizvodni proces, a već danas iz njihove tvornice je otpremljena prva montažna kuća za švicarsko tržište.

Trenutno teku pripreme za realizaciju novih projekata, također izvozno orijentiranih a u planu je i širenje ponude na domaće tržište.

roizvodnja se zasniva na izradi gotovih zidnih, međukatnih i krovnih elemenata koji obuhvaćaju već predugrađene otvore, sanitarijske i elektro instalacije. Prednost montažnih kuća, prema riječima direktora ove firme u Mostaru, Jasmina Sinanovića, se ogleda u tome što od izrade idejnog rješenja i projektne dokumentacije, preko same izrade do montaže iste, za jednu prosječnu obiteljsku kuću ne prođe više od 90 dana.

Također ovaj vid gradnje je u velikoj prednosti po pitanju termodinamičke izoliranosti u odnosu na ostale metode gradnje.

Kako svakodnevno rastu cijene energenata i nekretnina, za očekivati je da će ovaj vid gradnje zauzeti primat na tržištu jer znatno utječe na smanjenje troškova grijanja i hlađenja, ističe direktor Sinanović.

Shodno potrebama domaćeg i ino tržišta, firma Ekon ImmoGroup u Mostaru planira proširiti svoje proizvodne i ljudske kapacitete.