Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posjete u okviru “Aftercare programa” podrške stranim investitorima

Lukavac cement 1

U sklopu afirmacije doprinosa koji strani investitori ostvaruju u razvoju Tuzlanskog kantona (TK) za ponedjeljak je dogovorena zajednička posjeta predstavnika Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA), Općine Lukavac i Ministarstva razvoja i poduzetništva TK poduzetnicima sa područja općine Lukavac.

Bit će to prilika za razgovore o mogućnostima dodatne podrške koju ove institucije mogu pružiti u unapređenju poslovanja.

U tom kontekstu, planirane su posjete kompanijama – Fabrika Cementa Lukavac d.d. Lukavac, Sisecam Soda d.o.o. Lukavac i Fen-BH d.o.o Lukavac.

U skladu sa ugovorom o saradnji Vlade TK i Međunarodne finansijske korporacije (IFC), članice Grupacije Svjetske banke (WB) u okviru Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti u BiH, koji se od decembra 2012. godine implementira i u TK, Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK sudjeluje kao jedan od aktera u Aftercare programu postinvesticione podrške stranim investitorima.

Program se implementira kroz uspostavu institucionalne saradnje u BiH koja uključuje vlasti na državnom, entitetskom, kantonalnom i općinskom nivou kroz Saradničku mrežu za postinvesticionu podršku stranim investitorima, koju realizuje Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) u saradnji sa predstavnicima općina, kantona i nadležnih entitetskih i državnih ministarstava, među kojima je i Vlada TK.