Biznis

Poslije duže vremena Konzum prvi vraća Ditu u Sarajevo (FOTO)

20/06/2015

Proizvodi Fabrike deterdženata Dita Tuzla od jučer su dostupni na policama Konzuma, najvećeg maloprodajnog lanca u BiH.

Za sada se ovi proizvodi mogu kupiti u Sarajevu, u Konzumovim prodavnicama u Ložioničkoj 16, BBI centru i Dobrinji, a čim Dita bude imala nove količine Konzum će ih otkupiti i plasirati na police svih prodavnica širom BiH.

“Ono što smo obećali ispunili smo. Podržali smo radnike Dite da pokrenu proizvodnju i otkupili smo količinu proizvoda koju su bili u mogućnosti u ovom kratkom roku da nam isporuče.

Ovo je samo početak uspješne i dugoročne saradnje koja će rezultirati širenjem proizvodnje i palete proizvoda koju ćemo od Dite otkupljivati u budućnosti.

Radnici Konzuma su u znak solidarnosti poslali i pomoć u hrani radnicima tuzlanske Dite

Na ovaj način, zajedno jačamo ekonomiju i otvaramo nova radna mjesta i ono što je najvažnije, omogućavamo našim kupcima da kupuju kvalitetne domaće proizvode“, istakao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma.

On je dodao da radnici Dite mogu računati i na finansijsku pomoć Konzuma u cilju unaprijeđenja proizvodnje i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Radnici i rukovodstvo Dite na Konzum mogu računati u svakom pogledu. Osim otkupa proizvoda, predstavnici Konzuma jučer su radnicima Dite donirali i 50 paketa s osnovnim prehrambenim artiklima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.