Biznis

značajnija saradnja

Poslodavci KS i Ured za borbu protiv korupcije dogovorili saradnju

05/05/2021

Izrazili su uvjerenje da Ured neće postati još jedan administrativni i otuđeni birokratski aparat, te iskazali očekivanja da će Ured ostati nezavisno stručno tijelo sa tačno definiranim djelokrugom djelovanja

Udruženje poslodavaca KS i Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS danas su dogovorili saradnju u borbi protiv korupcije.

Na sastanku predstavnika Udruženja i Ureda razgovarano je o problemima vezanim za korupciju koja nagriza temelje našeg društva i ugrožava poslovanje velikog broja privrednih subjekata.

Predstavnici Udruženja poslodavaca ukazali su na značaj formiranja Ureda, kojem daju punu podršku u borbi protiv korupcije.

Izrazili su uvjerenje da Ured neće postati još jedan administrativni i otuđeni birokratski aparat, te iskazali očekivanja da će Ured ostati nezavisno stručno tijelo sa tačno definiranim djelokrugom djelovanja.

Svi učesnici sastanka su se složili da je to početak značajnije saradnje ovog udruženja sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.