Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslovni forum “Percepcija privatnog privrednog sektora u bh. javnosti”

biznis forum

“Percepcija privatnog privrednog sektora u bosanskohercegovačkoj javnosti” tema je poslovnog foruma, koji će biti održan u srijedu u Bihaću, u organizaciji Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) i udruženja Wirtschaftsverein BiH, koje u okviru njega djeluje.

Na Poslovnom forumu publici će se obratiti ambasador SR Njemačke u BiH Christian Hellbach, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, Alexander Märdian – bilateralni privredni odnosi, AHK BiH, Robert Kordić – predsjednik Wirtschaftsvereina BiH, Kemal Hrnjić – direktor Mljekare Meggle Bihać, Karsten Dümmel, direktor Fondacije Konrad Adenauer, Marjan Vučak, direktor Megglea za jugoistočnu Evropu i Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj i predsjednik Vijeća stranih investitora u BiH (FIC).

Nakon uvodnih govora održat će se se moderirana diskusija o okvirnim uslovima za poslovanje i investiranje u BiH, sa komentarima i preporukama svih učesnika Poslovnog foruma.

Forum je sastavni dio javne kampanje, koju je udruženje Wirtschaftsverein BiH u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer i uz podršku Ambasade SR Njemačke i drugih partnera pokrenulo u martu ove godine.

Kampanja je započeta objavom otvorenog pisma pod nazivom „Privrednici za bolju budućnost“, a cilj joj je poboljšanje percepcije privatnog privrednog sektora u javnosti, te poziv na provođenje neophodnih ekonomskih reformi.

Cilj Poslovnog foruma jeste da se javnost u BiH upozna sa privatnim sektorom, posebno sa firmama koje su izvozno orijentirane i o kojima se prilično malo zna, te sa poteškoćama sa kojima se susreću.

Domaćin ovog događaja je kompanija Meggle, a podržale su ga Ambasada SR Njemačke i Fondacija Konrad Adenauer.