Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradske vlasti Madrida nelegalno uplatile 10 miliona eura Realu

bernabeu5

Predstavnici Real Madrida i gradskih vlasti španske prijestolnice mogli bi da se nađu u ozbiljnom problemu ukoliko tužilaštvo pokrene postupak zbog izvještaja Evropske komisije.

[yuzo_related]

Najtrofejniji španski klub mogao bi da se nađe u problemu zbog novca koji je nelegalno upumpan na račun Real od strane grada Madrida.

U pitanju je transakcija iz 2008. godine koja se tiče kupoprodaje zemljišta u gradskom jezgru koje se nalazilo u posjedu Reala.

Grad Madrid platio je za pomenutu parcelu od 30.000 metara kvadratnih platio 22.7 miliona eura, a Evropska komisija je naknadnom procjenom zemljišta utvrdila da je tom prilikom došlo do nepravilnosti.

Predstavnici Evropske komisije utvrdili su da je 2008. godine vrijednost pomenutog zemljišta mogla da iznosi najviše 12.2 miliona eura što znači da je grad Madrid nelegalno “upumpao” više od 10 miliona eura u “Kraljevski klub”.

Izveštaj Evropske komisije mogao bi da napravi ogroman problem ljudima koji su bili potpisnici kupoprodajnog ugovora a nesporno je da je grad Madrid mimo zakona finansijski pomogao Realu što se mnogima neće svidjeti.