Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeni u akciji Lipstick predati Tužilaštvu KS

lipstick

Samir Kurtović (1984), Omer Nargalić (1978) i Merima Š. (1989), uhapšeni u operativnoj akciji Lipstick, večeras su predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje.

Policijski službenici SIPA-e jutros su u ovoj akciji na širem području Sarajeva slobode lišili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom navođenje na prostituciju i krivičnim djelom pranje novca Krivičnog zakona FBiH.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi s pružanjem seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih.

Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 posto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja s municijom , te drugi predmeti.