Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

namjenska industrija

Povećanje obima proizvodnje: “Binas” d.d. Bugojno u radni odnos prima novih 35 radnika

Foto: Fena/Arhiv

U saopćenju se navodi da je potreba za proizvodima Binasa velika, što je prilika da se dodatno razvije

Namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i „Binas“ d.d. Bugojno.

Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, ne izvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza „Binasa“ koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati – saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije povodom davanja saglasnosti preduzeću „Binas“ d.d. Bugojno za prijem novih 35 radnika.

U saopćenju se navodi da je potreba za proizvodima Binasa velika, što je prilika da se dodatno razvije. Stoga, kako bi se mogao organizovati rad u dvije smjene u određenim pogonima, proširiti proizvodni kapaciteti i ispuniti ugovorene obaveze prema klijentima, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dalo je saglasnost „Binasu“ da u radni odnos primi još 35 radnika.

-Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH – kazao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, navodi se u saopćenju koje prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.