Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FZZZ

Poziv za nezaposlene: Posao za najmanje 6.900 osoba

nezaposlenost biro
Foto: Pixsell/Arhiv

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, također je podržao realizaciju navedenih projekata

Javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2024. otvoren je danas i trajat će do 20. marta, a javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2024 biti će otvoren 20., 21. i 22. marta.

Javni pozivi su aktivni na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje od 08.00 do 16.00 sati. Poslodavci i nezaposlene osobe koji su zainteresovani za učešće u javnim pozivima trebali su se registrovati do 8. marta, dok korisnici koji su se ranije registrovali, nisu morali to ponovo činiti.

Direktorica Zavoda Helena Lončar izjavila je nedavno na konferenciji za medije u Sarajevu da je Programom sufinansiranja zapošljavanja 2024. osigurano 43 miliona KM kojim planiraju zapošljavanje najmanje 5.000 osoba, a za Program sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2024 osigurano je 15 miliona KM kojim planiraju samozapošljavanje najmanje 1.900 osoba.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, također je podržao realizaciju navedenih projekata. Smatra ih vrlo važnim za sve nezaposlene, a posebno za mlade koji završavaju obrazovanje i žele da grade karijeru u BiH.

Istakao je da je zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi jedini način opstanka i razvoja društva, te pozvao poslodavce da koriste programe FZZZ-a.