Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bolji od Medvedeva

Alcaraz osvojio Indian Wells i približio se Đokoviću na ATP listi

carlos alcaraz
Foto: Screenshot/ YouTube

Španac je odbranio titulu od prošle godine i stigao do svog 13. trofeja u karijeri

Španski teniser Carlos Alcaraz odbranio je titulu na Mastersu u Indian Wellsu, s obzirom da je u velikom finalu “petog grand slama” bio bolji od ruskog predstavnika Danila Medvedeva – 7:6, 6:1.

I iz samog rezultata je jasno da je u prvom setu vođena velika bitka u kojoj je publika mogla da uživa, ali i vidi kakav temperament ima rođeni Moskovljanin.

Rus je mnogo bolje otvorio meč, poveo je 3:0 u gemovima i bio daleko sigurniji od rivala. Međutim, Carlito je vrlo brzo uspio da se vrati, uspostavi ravnotežu na ternu, a potom i nametne svoju igru.

Tokom igranja tie-breaka Medvedev je ušao u raspravu sa glavnim sudijom zbog toga što je smatrao da je loptica koju je udario Španac završila u autu, što se kasnije pokazalo kao njegova loša procjena.

Vjerovatno opterećen nervozom, Rus u drugom setu nije bio na nivou kakav je potreban da bi se osvojio Masters u Indian Wellsu te je Španac odbranio titulu od prošle godine i stigao do svog 13. trofeja u karijeri.

“Veoma sam sretan nakon osvojenog trofeja u Indian Wellsu, ali prije svega nivoom tenisa koji sam prikazao protiv najboljih igrača na svijetu. To mi mnogo znači. Najznačajnija mi je bila podrška mojih navijača. Idemo”, poručio je Španac nakon osvojenog trofeja poslije kojeg je ostao na drugoj poziciji ATP liste.

Alcarazu je osvajanjem prvog Matersa u sezoni pripao i nagrdni ček u iznosu od 1.100.000 dolara.