ThermoFLUX

Prednost “pametnih” kotlova na pelet

Pelling 1200×800 (1)

EcoLogic kotao, pored visokog stepena funkcionalnosti i nagrađivanog dizajna, opremljen je i specijalnim šamotiranim ložištem, koje osigurava visoku temperaturu sagorijevanja i maksimalno korištenje energenta

Grijanje na pelet je zadnjih godina u BiH, ali i šire, postalo jedno od najpopularnijih načina zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora. Prednosti ove vrste grijanja jesu jednostavno rukovanje, lako doziranje ovog energenta u peć i praktično održavanje. Da kotlovi nisu kao što su nekad bili, dokazuje i njihov tehnološki napredak. Kako bi najnovije tehnološke trendove i dizajn evropskog tržišta grijanja doveli u BiH, kompanija ThermoFLUX iz Jajca je u svoju ponudu kupcima ponudila najbolja rješenja grijanja na pelet u vidu svojih kamina i kotlova.

Više od decenije iskustva na tržištu, te nagrađivanih kamina i kotlova na međunarodnim sajmovima, stavili su ThermoFLUX na vodeće mjesto tržišta grijanja u Bosni i Hercegovini, te liderom svoje industrije. ThermoFLUX kamini i kotlovi ponosni su nosioci Design Plus međunarodne nagrade za posebno inovativna rješenja i izuzetan dizajn. Njihovi kotlovi na pelet su napravljeni sa puno pažnje i iskustva, uz vrhunski kvalitet izrade, sa odličnom završnom obradom i najnovijim tehničkim detaljima, koji će kupcu omogućiti maksimalan komfor. Kotlovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala i predstavljaju efikasan, ekonomičan, ekološki i komforan način zagrijavanja životnog ili poslovnog prostora. Prilagođeni su tako da rade na pelet, ali nude i mogućnost loženja drveta, što korisnicima daje dodatnu sigurnost.

„Naši nagrađivani proizvodi, kao i potražnja za njima širom BiH, regiona, ali i zemalja EU, iz godine u godinu dokazuju naš status lidera u industriji grijanja. Kako su se tehnologija i potražnja na tržištu iz godine u godine mijenjali, tako smo mi u ThermoFLUX-u uvodili efikasnija rješenja za naše kupce, pružajući im kamine i kotlove na pelet vrhunske austrijske tehnologije i modernog italijanskog dizajna. Tako danas u ponudi imamo vrhunske kotlove, kao što su Pelling i EcoLogic, koji korisnicima olakšavaju korištenje, održavanje i pružaju maksimalan komfor, kako u kućnim, tako i u poslovnim prostorima.“ poručila je Katarina Ladan, voditeljica komercijalnog odjela ThermoFLUX-a.

Modernog dizajna i savremene konstrukcije, Pelling kotao je idealno rješenje za zagrijavanje stambenih i manjih poslovnih objekata. Pouzdanog i tihog rada, ovaj kotao danas toplijim čini više od 40.000 domova, što ga čini najprodavanijim kotlom na pelet na tržištu. Da je tehnologija ThermoFLUX kotlova na zavidnom nivou, potvrđuje automatska regulacija ovog kotla, koji nakon dostizanja zadane temperature, automatski smanjuje snagu grijanja, održavajući lagani plamen. Kotao može biti kontrolisan daljinskim putem, te je moguće spojiti sobni termostat i WiFi modul, i tako na veoma jednostavan način vršiti nadzor, odnosno kontrolu rada kotla.

EcoLogic kotao, pored visokog stepena funkcionalnosti i nagrađivanog dizajna, opremljen je i specijalnim šamotiranim ložištem, koje osigurava visoku temperaturu sagorijevanja i maksimalno korištenje energenta. Kako bi osigurali besprijekoran rad u svim uslovima, te korisnicima olakšali korištenje, ThermoFLUX je u ovaj kotao uveo savremeni sistem automatskog čišćenja plamenika, te WiFi modulom za povezivanje putem interneta pružio mogućnost programiranja, nadzora i kontrole kotla.