Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VTK BiH

Predstavljanje mliječne industrije i vina BiH u Istanbulu

sir mlijeko (1)

Komora će u tom smislu nastaviti realizovati aktivnosti u cilju promocije izvoznih potencijala i povećanja pokazatelja vanjskotrgovinske razmjene u korist Bosne i Hercegovin

Nakon što je Predstavništvo Vanjskotrgovinske komore BiH u Istanbulu izvršilo analizu tržišta za mliječne proizvode i vina u Turskoj, ustanovljeno je da postoji veliki potencijal za ostvarivanje saradnje i sklapanje partnerstava sa kompanijama koje se bave distribucijom proizvoda iz navedenih sektora, slijedom čega VTKBiH organizuje “Prezentaciju promocije mliječne industrije i vina Bosne i Hercegovine” koja će biti održana 15. novembra 2021. u u Istanbulu.

Osim predstavnika bosanskohercegovačkih kompanija koje su izrazile interes za učešće, događaju će prisustvovati uvoznici i distributeri navedenih proizvoda, maloprodajni lanci, te predstavnici različitih udruženja i privrednih komora iz Turske.

Vanjskotrgovinska komora BiH je izrazila nadu da će predstojeći događaj polučiti pozitivne rezultate i da će biti uspostavljena konkretna poslovna saradnja od zajedničkog interesa.

Komora će u tom smislu nastaviti realizovati aktivnosti u cilju promocije izvoznih potencijala i povećanja pokazatelja vanjskotrgovinske razmjene u korist Bosne i Hercegovine.

– Vjerujemo da će uspješna prezentacija vina i sira također otvoriti nove mogućnosti predstavljanja i drugih sektora, odnosno bosanskohercegovačkih proizvoda i usluga koji mogu naći svoje mjesto na turskom tržištu, posebno uzimajući u obzir dugogodišnje prijateljske odnose između BiH i Turske – najavljeno je iz VTKBiH.