Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proglašenje dobitnika Mozaikove investicije “Kreirajmo dobru ekonomiju”

mapa_puta-copy

Svečana ceremonija proglašenja dobitnika i dobitnica investicija Fondacije “Mozaik” pod nazivom “Kreirajmo dobru ekonomiju” bit će upriličena sutra na Ilidži (Sarajevo).

Radi se o finalistima koji će dobiti Mozaikovu investiciju i podršku vrhunskih mentora za izradu prototipa i testiranja na tržištu, odnosno drugoj generaciji Mozaikovog inkubatora društvenih biznisa.

– Došlo je vrijeme za drugu generaciju društvenih poduzetnika i poduzetnica koji prolaze kroz Mozaikovu M-zonu, mjesto gdje se društveno inovativne ideje transformišu u društvene biznise – saopćeno je iz Fondacije Mozaik.

Najbolji polaznici i polaznice Mozaikovog inkubatora društvenih biznisa dobit će investiciju za izradu prototipa koji će donijeti dobro ne samo njima, kao poduzetnicima i poduzetnicama, nego i cijelom društvu.

Briga o društvu i učestvovanje u stvaranju dobre ekonomije, ono je što izdvaja Mozaikove društvene poduzetnike i poduzetnice i po čemu su prepoznatljivi…

Njih 1.207 volontera i volonterki su tokom ljeta osmislili i proveli 121 društveno inovativni projekat u 35 općina.

Ceremoniji prethodi dvodnevna regionalna konferencija na kojoj mladi iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije razgovaraju o učestvovanju mladih na lokalnom nivou u društvenoj inovaciji.