Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VTKBiH: Uručenje diploma polaznicima Škole za poduzetnike

Neobičan biznis Mehmeda Patkovića iz Viteza: Bosansko pruće z

Ceremonija uručenja diploma učesnicima projekta „Škola za poduzetnike u poljoprivrednoj proizvodnji” bit će upriličena sutra u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine (VTKBiH).

Škola za poduzetnike u poljoprivrednoj proizvodnji je organizirana za nezaposlene osobe koje su u procesu registracije ili su registrovali poljoprivrednu djelatnost uz podsticajna sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, opština, kantona, Federacije BiH i drugih subjekata.

Cilj ove edukacije je povećanje kompetencija nezaposlenih osoba kroz osposobljavanje za stručno vođenje i upravljanje poslovne djelatnosti, kao i u procesima proizvodnje u svim granama poljoprivrede radi njihovog razvoja i samoodrživosti.

Školu su zajednički realizirali Federalni zavod za zapošljavanje VTK-a BiH i USAID/Svveden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II.

Učesnici projekta imali su predavanja iz oblasti finansija i računovodstva, pripreme poslovnog plana, komunikacijskih vještina i vještina prodaje, te razumijevanja pravnih zahtjeva u funkcionisanju malih biznisa.

Istovremeno, u saradnji sa USAID/Svveden FARMA II projektom osigurane su i specijalističke obuke iz poljoprivrede za proizvođače jagodičastog voća, povrća u zaštićenom prostoru, mlijeka, tova junadi, uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja i pčelarstva, saopćeno je iz VTK-a BiH.