Biznis

Proizvodi “Dite” uskoro na policama Konzuma

09/06/2015

Proizvodi Fabrike deterdženata DITA Tuzla, kada budu spremni za plasman, naći će se na policama Konzuma, a najveći trgovački lanac u BiH radnicima ove kompanije u budućnosti će biti na raspolaganju za svaku vrstu pomoći kada je u pitanju dalji plasman proizvoda.

Osim toga, radnici DITA Tuzla u svakom momentu mogu se obratiti Konzumu za pomoć koja je komercijalnog karaktera. Na ovaj način, Konzum daje nesebičnu pomoć radnicima nekadašnjeg giganta koji su, nakon višegodišnje agonije, ponovo pokrenuli proizvodnju.

„Vijest da je DITA ponovo pokrenula proizvodnju obradovala je sve građane BiH. Brendovi ove kompanije bili su poznati širom BiH i regiona. Nažalost, zadesila ih je tužna sudbina, kao i mnoge slične privredne kombinate. Pokretanje proizvodnje je vraćanje u život Tuzlanskog kantona, grada Tuzle, ali i ekonomije BiH. Bez jake DITA Tuzle i drugih proizvođača nema ni stabilne bosanskohercegovačke ekonomije. Konzum je uvijek podržavao domaću proizvodnju i mi na svojim policama želimo imati proizvode tuzlanskog proizvođača, ali im i pomoći u lansiranju proizvoda na tržište. To će svakako pomoći i u vraćanju na posao starih, te zapošljavanju novih radnika“, naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma.

On je razgovarao s predstavnicima DITA Tuzla, te naglasio da će Konzum učiniti sve kako bi ova kompanija očuvala pokrenutu proizvodnju.

„Razgovarao sam s direktorom Štetom koji nam je ponudio pomoć Konzuma. Ova inicijativa puno nam znači i izuzetno nam je drago što je jedna kompanija kao što je Konzum izrazila podršku i ponudila svoju pomoć. To nam daje nadu da bi mogli uspjeti u svojoj namjeri. Zbog toga se još jednom zahvaljujem Konzumu“, naglasio je Hajrudin Kuraslić, stečajni upravnik DITA Tuzla.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.