Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA pozdravila odluku Vlade FBiH kojom je usvojena reformska agenda

BiH

vlada fbih

SDA poziva sve stranke potpisnice Izjave Predsjedništva BiH o obnovljenom pristupu EU Bosni i Hercegovini, a koja je potvrđena i u Parlamentarnoj skupštini BiH, da predano rade na realizaciji obaveza koje sadrži ova Izjava, stoji u saopštenju ove stranke.

“Očekujemo da se u toku ove sedmice definira agenda reformi u ekonomsko-socijalnoj sferi nakon čije realizacije će BiH moći podnijeti kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU.

Pozdravljamo Odluku Vlade FBiH koja je danas uradila svoj dio posla. Očekujemo da to uradi Vijeće ministara BiH na sutrašnjoj sjednici,kao i Vlada RS-a, te da se 11. ovog mjeseca u prisustvu evropskog komesara za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahna potpiše reformska agenda.

Još jedanput pozivamo sve političke stranke potpisnice Izjave Predsjedništva BiH da prednost daju realizaciji preuzetih obaveza i provođenju neophodnih reformi.

Šansa koja je pružena Bosni i Hercegovini ne smije biti propuštena. Neprihvatljivo je da BiH i njeni građani budu kažnjeni zbog ponašanja pojedinih političkih stranaka”, poručili su iz SDA.