"Kompanija Dušanić"

Propala kompanija iz RS-a, prodaju pumpu i zemljište za 2,1 milion KM

dusanic-pumpa
Foto: Arhiv

Stečaj u „Kompaniji Dušanić“ je otvoren u maju ove godine iako su im računi bili blokirani čak 11 godina

Benzinska pumpa i zemljište „Kompanije Dušanić“ u stečaju ponuđeni su na prodaju za 2,1 milion KM, piše Capital.

Stečajni upravnik oglasio je prodaju zemljišta i objekata ovog stečajnog dužnika i to benzinske pumpe sa prodajnim prostorom, kao i građevinskog zemljišta.

Prodaju se tri parcele

Kako je naglašeno zemljište i objekti se nalaze uz magistralni put Modriča-Šamac na oko dva kilometra od centra Modriče.

„Radi se o tri parcele. Na parceli površine 7.494 metara kvadratnih nalazi se benzinska pumpa kapaciteta 80.000 litara sa prodajnim objektom u kojem se nalazi prostor za autogalanteriju i mini market“, navedeno je u oglasu.

Kako je istaknuto dvije parcele površine 8.433 i 10.603 kvadrata se nalaze neposredno uz benzinsku pumpu i sve navedeno je ograđeno industrijskom ogradom.

„Trenutno, benzinska pumpa sa prodajnim prostorom je izdata na period do prodaje nekretnine“, istakao je stečajni upravniku oglasu.

Navedeno je da se pomenuta imovina prodaje „u paketu“, kao jedna cjelina, po početnoj cijeni od 2,1 milion KM, te da navedena vrijednost predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na prvoj licitaciji ne može prodati.

Stečaj otvoren u maju

Licitacija će biti održana 22. decembra ove godine u Okružnom privrednom sudu Banjaluka, a pravo učešća imaju svi koji do 20. decembra uplate depozit od 50.000 KM.

Podsjetimo, stečaj u „Kompaniji Dušanić“ je otvoren u maju ove godine iako su im računi bili blokirani čak 11 godina.

Prijedlog za stečaj preduzeća u vlasništvu porodice prnjavorskog biznismena Petra Dušanića podnesen je još polovinom 2018. godine, a odluka o otvaranju stečaja donesena je tek ove godine.