Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća kod tuzle

U sudaru kamiona i automobila poginula jedna osoba, intervenisali i vatrogasci

Foto: Društvene mreže

Zbog uviđaja je saobraćaj na navedenom putnom pravcu na potezu Husino – petlja Šićki Brod u potpunosti obustavljen od 17,00 sati i odvija se alternativno pravcima Husino – Miladije – Siporex i obratno

U poslijepodnevnim satima, oko 17,00 sati, kod Tuzle se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-18, u mjestu Bosanska poljana (između petlje Šićki brod i Husina)

Kako je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a TK u nesreći su učestvovali teretno motorno vozilo “Mercedes” kojim je upravljao vozač S.B. iz Osmaka i putničko motorno vozilo “VW Polo” kojim je upravljao zasada NN vozač.

Na mjestu nesreće intervenisali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdrvlja Tuzla čiji je ljekar mrtvozornik konstatovao smrt vozača putničkog motornog vozila na mjestu događaja.

Na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici Policijske stanice Zapad i istražitelji Odjela krim. policije PU Tuzla, te je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona koji rukovodi uviđajnim radnjama, a iste provode istražitelji i krim tehničar.

Zbog uviđaja je saobraćaj na navedenom putnom pravcu na potezu Husino – petlja Šićki Brod u potpunosti obustavljen od 17,00 sati i odvija se alternativno pravcima Husino – Miladije – Siporex i obratno.