Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"pošte srpske"

Radnicima po 300 KM za zimnicu, upravi tromjesečni bonusi

novac, naknade
Foto: Arhiva

Od 1. jula plate svim radnicima u ovom javno preduzeću uvećane za 50 KM

“Pošte Srpske“ završile su treći kvartal sa dobiti od 2,6 miliona maraka, a zadovoljna radom u ovoj godini uprava ovog javnog preduzeća odlučila je da se počasti tromjesečnim dodatkom na platu od 15 odsto, dok je radnicima obećana zimnica od 300 KM.

Devetomjesečni finansijski izvještaj “Pošta Srpske” pokazuje da je dobit ovog preduzeća sa prošlogodišnjih 763.018 KM povećana na 2,66 miliona KM.

Direktor „Pošta“ Miladin Radović kaže da je veoma zadovoljan ovim rezultatom navodeći da je on ostvaren i pored toga što su u toku ove godine dva puta povećali plate svim radnicima. Kaže da je na rast prihoda najviše uticalo veliko povećanje obima usluga, kako u finansijskom prometu, tako i u brzoj pošti.

Naknada biti isplaćena uz ovu i iduću platu

-S obzirom na pozitivno poslovanje i da nemamo nikakvih akumuliranih dugova iz prethodnog perioda uprava preduzeća je donijela odluku da svim radnicima do kraja godine isplati po 300 KM naknade za zimnicu – rekao je Radović i dodao da će ta naknada biti isplaćena uz ovu i iduću platu.

Osim što je nagradila radnike, uprava je odlučila da nagradi i sebe tromjesečnim bonusom na platu od 15 odsto.

-Upravi, odnosno izvršnim direktorima i generalnom direktoru je u prethodnom periodu za 15 odsto plata bila povećana na ime dobrog poslovnog rezultata što je predviđeno Statutom. Tu stimulaciju smo imali tri mjeseca nakon polugodišnjeg finansijskog izvještaja – rekao je Radović, piše Capital.

Plata uvećana za 50 KM

Inače, troškovi plata, naknada plata i ostalih ličnih primanja u „Poštama“ na kraju septembra ove godine iznosili su 46,4 miliona maraka, dok su u istom periodu lani bili 38,7 miliona. Cijena rada u „Poštama“ je od 1. januara povećana sa 190 na 210 KM, dok su od 1. jula plate svim radnicima uvećane za 50 KM.

Radović kaže da najveći problem ovom preduzeću i dalje predstavlja veliki broj radnika koji su na bolovanjima i starosna struktura. Na kraju septembra zapošljavali su 2.594 radnika, 51 radnika više nego u istom periodu prošle godine.