Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raiffeisen najbolja banka u BiH prema ocjenama „Emea Finance“ magazina

raiffeisen-banka123

Raiffeisen Bank International je „Najbolja investicijska banka“ u Austriji. „EMEA Finance“ magazin je dodijelio nagrade na svečanoj ceremoniji „Evropske bankarske nagrade” održanoj jučer u Beču.

– Ova nagrada predstavlja potvrdu našeg zalaganja i posvećenosti klijentu. Klijenti to prepoznaju te cijene naše finansijske usluge visokog kvaliteta koje su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama, znajući da se na nas mogu osloniti kao na pouzdanog partnera – izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, ističući zadovoljstvo što je Raiffeisen banka u BiH peti put dobitnik ovog respektabilnog priznanja.

EMEA Finance – renomirani britanski magazin, specijalizovan za pokrivanje finansijske industrije u Evropi, na Srednjem Istoku i u Africi dodijelio je Raiffeisen banci 14 nagrada.

– Ove nagrade potvrđuju snagu RBI-a koji kontinuirano pruža usluge za 14,9 miliona klijenata u Srednjoj i Istočnoj Evropi, te Zajednici nezavisnih država sa svojim vrhunskim uslugama i proizvodima. One također odražavaju neizmijenjeni fokus RBI grupacije na region kao i dobre poslovne rezultate – izjavio je Karl Sevelda, generalni direktor RBI-a.

Pored matičnih kompanija grupacije, RZB i RBI-a, mrežne banke u Bjelorusiji, Češkoj Republici, na Kosovu, u Srbiji i Slovačkoj osvojile su nagrade kao „Najbolje banke“ u ovim zemljama, dok su mrežne banke u Albaniji, Rumuniji i u Rusiji dobile nagradu kao “Najbolje strane banke”.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.

Osnovana 1992. godine, danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ove banke.