Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sajam poduzetništva i obrta “Grapos-EXPO” Gračanica počinje 19. aprila

Grapos-EXPO

Sedmi Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „Grapos-EXPO“ Gračanica bit će održan u periodu od 19. do 22.aprila ove godine u Gračanici.

Na sajmu će učestvovati predstavnici 298 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Cilj sajma je promocija poduzetništva i povezivanje domaćih kao i inostranih poduzetnika te pozitivan uticaj na stvaranje poduzetničke klime i intenziviranje privrednih aktivnosti.

Drugog dana Sajma bit će održana prezentacija kreditnih aranžmana, proizvoda i usluga za mala i srednja preduzeća i obrte, a uvodno obraćanje imat će visoki predstavnik Bosne i Hercegovine, Valentin Inzko zajedno sa direktorom Sajma „Grapos-EXPO“ Gračanica, Nedžadom Nuhanović i ministrom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Nerminom Hodžićem.

Bankarske proizvode i usluge predstavit banke u Bosni i Hercegovini, Razvojna banka FBiH, Raiffeisen bank d.d. BiH, UniCredit bank d.d. Mostar, Zirrat Bank BH d.d. Sarajevo, ProCredit bank d.d.

Kako je najavljeno, bit će upriličena i prezentacija na temu „Pretpristupni fondovi EU“ a predstavnici Direkcije za evropske integracije (DEI) Vijeća ministara BiH i Udruženja za razvoj Nerda Tuzla će prezentirati mogućnosti finansiranja iz EU fondova i programe prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom i Srbijom.

Trećeg dana Sajma razvojnu komponentu i viziju predstaviti će uspješna preduzeća na Tuzlanskom kantonu: Kovan MI d.o.o. Gračanica, Deling d.o.o. Tuzla, Elatec d.o.o. Gračanica, Pivara d.d. Tuzla i Vienn Tehnokomerc d.o.o. Tuzla, najavljeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.