Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBF 2017: Projekte prezentirati po internacionalnim standardima

sbfrad

Završna radionica o temi “Priprema projekata za učešće na Sarajevo Business Forumu 2017” okupila je danas brojne predstavnike kompanija zainteresiranih za potencijale predstojeće investicijske konferencije.

Rukovodilac Odjeljenja za finansijski menadžment i savjetovanje BBI banke Nedžad Gušić rekao je da je u pripremnom periodu pred SBF-om važno da s privrednicima, bez obzira na to u kojoj su fazi njihovi projekti, razgovaraju i daju im sugestije za što bolju prezentaciju projekata investitorima.

– Za potencijalne investitore koji dolaze na Sarajevo Business Forum bitno je da prezentacije projekata budu pripremljene po internacionalnim standardima – istakao je Gušić.

Dodao je da su vrlo zadovoljni odzivom privrednika na pripremne radionice, bez obzira na to da li se radi o klijentima BBI banke ili ne, te da su ponosni što su ove godine održali radionice i van BiH – u Beogradu, Skoplju i Tirani.

Gušić je precizirao da je prošlogodišnji SBF okupio oko 1.600 učesnika i da je održano više od 250 B2B sastanaka te da isto očekuju i ove godine.

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić naveo je da je Komora već tradicionalno partner BBI banke u organizaciji SBF-a, a posebno kad je riječ o pripremnim radionicama.

Naglasio je da privrednicima treba prenijeti iskustva s prethodnih foruma kad je riječ o apliciranju s projektima, te kako da tokom konferencije učestvuju u organizaciji B2B susreta.

Sarajevo Business Forumu 2017 bit će održan 22. i 23. maja, a ranije je najavljeno da će na njemu biti predstavljen niz projekata iz oblasti poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga i turizma.