Biznis

Južna koreja

Šestogodišnja zvijezda YouTubea kupila nekretninu od osam miliona dolara

28/07/2019

Boram ima dva YouTube kanala na koja kači svoj sadržaj - kanal posvećen igračkama sa 13,6 miliona i video blog sa 17,6 miliona pratilaca

Boram, šestogodišnja južnokorejska zvijezda YouTubea, koja ima 30 miliona pratilaca, kupila je nekretninu u elitnom predgrađu Seula i to u vrijednosti od osam miliona dolara.

Boram ima dva YouTube kanala na koja kači svoj sadržaj – kanal posvećen igračkama sa 13,6 miliona i video blog sa 17,6 miliona pratilaca, prenosi CNN.

U jednom od svojih najpopularnijih klipova, koji je privukao više od 376 miliona pregleda, Boram je napravila nudle koristeći igračku plastičnu kuhinju i potom ih entuzijastično “posrkala” pred kamerom.

Međutim, pojedine njene objave izazvale su kritike u Južnoj Koreji zbog vrijednosti koje promoviše, pa su se neki građani Južne Koreje 2017. godine požalili nevladinoj organizaciji Save the Children, strahujući da bi neki njeni klipovi mogli negativno da utječu na maloletnike.

Posebno su bili zabrinuti zbog klipova na kojima Boram krade novčanik od svog tate i na kojima izgleda kao da vozi auto po putu.

Save the Children je prijavio te snimke policiji, posle čega su klipovi uklonjeni.

Prema Forbesovoj listi, među djecom zvijezdama YouTubea najviše je protekle godine zaradio sedmogodišnji Ryan Kaji, sa zaradom od 22 miliona dolara zahvaljujući svom kanalu i pratiocima, kojih ima 20,8 miliona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.