Biznis

nema čekanja u redu

Slovenci uvode sofisticirane elektronske vinjete dostupne na mobitelu

14/12/2021

U istoriju odlazi ljepljenje, skidanje i struganje vinjeta s vjetrobranskog stakla

Do kraja mjeseca Slovenija prelazi na sofisticirani način naplate autoceste putem elektronskih vinjeta!

O čemu se radi? Proces naplate e-vinjetama znatno je jednostavniji i ide na ruku vozačima. Osim što više nećete čekati u redu za kupnju vinjete, u istoriju odlazi i ljepljenje, skidanje i struganje vinjeta s vjetrobranskog stakla.

Dakle, nije potrebno fizički posjetiti prodajno mjesto ili tražiti samoposlužne prodajne uređaje, najčešće smještene u sklopu benzinske stanice ili graničnog prijelaza, e-vinjete se mogu kupiti i iz vlastitog dnevnog boravka, putem interneta.

I to za manje od minutu.

U jednostavan upitnik treba tek upisati broj i zemlju registracije te mail adresu na koju će biti poslana potvrda o uplati.

Nakon što ostavite broj registracije, više vas niko neće zaustavljati niti išta pitati, ostalo je na kamerama. Ako niste kupili elektronsku vinjetu sistem će vas brzo prepoznati i alarmirati policiju.

Glavne značajke e-vinjete zapravo se ne razlikuju od klasične u obliku naljepnice. To znači da kupnjom e-vinjete ostvarujete pravo na korištenje svih autocesta i brzih cesta u Republici Sloveniji te da se cestarina ne naplaćuje po prijeđenoj udaljenosti.

Cijena godišnje e-vinjete iznosi 110 eura, mjesečne 30 eura, a sedmične 15 eura.

Komentari

Autor: Jutarnji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.