Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Još jedan premijerligaš dobija reflektore

NK posušje (1)

Višegodišnji san svih navijača i simpatizera uskoro će biti ostvaren

Premijerligaš Posušje saopštio je danas odlične vijesti; uskoro počinje izgradnja reflektora na stadionu Mokri Dolac.

Podsjetimo, postojanje reflektorske rasvjete na stadionima bi trebao da bude uslov za igranje Premijer lige BiH, ali nekim klubovima se ove sezone progledalo kroz prste.

Jedan od njih je i Posušje, a reflektori će u ovom hercegovačkom gradiću mnogo značiti u ljetnom periodu kad su vrućine tokom dana ogromne, pa će noćni termini olakšati obavljenje posla fudbalerima.

“Višegodišnji san svih navijača i simpatizera Posušja uskoro će biti ostvaren. Reflektorska rasvjeta stiže na jedan od najposjećenijih stadiona u BiH, na Gradski stadion Mokri Dolac u Posušju”, poručuju.

U ponedjeljak je u prostorijama kluba potpisan projekt s kompanijom Aksa d.o.o Zenica. Ovaj veliki projekt finansirat će Općina Posušje, Vlada ZHK, FIFA i NSBiH. Upravni odbor na čelu s predsjednikom Dariom Sesarom uložio je velike napore da ovaj veliki infrastrukturni projekt dođe u Posušje.

“Prva faza radova kreće na proljeće, a odnosi se na iskop i izlijevanje stopa za stupove. Navijači, grad i klub zaslužuju biti dio BiH nogometne elite“, saopštili su iz kluba sa Mokrog doca.