Dobra vijest za studente

Sparkasse banka: Produžen rok za prijave na program stipendiranja Best of South East

BOSE_1200x800 (1)

Za stipendije mogu aplicirati studenti mlađi od 27 godina, s dobrim prosjekom ocjena i poznavanjem engleskog i njemačkog jezika

Za sve studente koji se nisu stigli ranije prijaviti za program  stipendiranja „Best of South East“, koji sprovodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, stiže dobra vijest. Rok za prijave je produžen!

Talentirani studenti i diplomanti iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije, koji do sada nisu stigli poslati svoju prijavu za ovaj program stipendiranja, mogu to učiniti tokom prvog mjeseca 2022. godine  direktno na:

Univerzitetu Graz do 20. januara;

Tehničkom univerzitetu u Grazu, do 4. januara;

Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti Graz do 15. januara;

Montanuniversität Leoben 17. januara 2022. godine

Za stipendije mogu aplicirati studenti mlađi od 27 godina, s dobrim prosjekom ocjena i poznavanjem engleskog i njemačkog jezika. Program stipendiranja, koji traje jednu godinu, uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca u iznosu od 750 eura.

Zahvaljujući  „Best of South East“ programu stipendiranja, mladim ljudima iz BiH se već nekoliko godina pruža prilika za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.

Više informacija možete dobiti na službenoj stranici Banke.