Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spašavanje Agrokora: Todorićeva vila kod Opatije ide na bubanj FOTO

medveja_todoric2-290617
FOTO jutarnji.hr

Vanredna uprava Agrokora na čelu s povjerenikom Antom Ramljakom započela je proces prodaje nekretnine Villa Castello u vlasništvu posrnulog koncerna.

“Riječ je o nekretnini s posjedom koji se nalazi u Medveji u općini Lovran, u blizini Opatije. Villa Castello smještena je uz more i sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Za medije je organiziran obilazak i snimanje u petak, 18. avgusta s početkom u 12 sati u Villi Castello na adresi Medveja bb’, stoji u kratkom saopćenju iz Agrokora.

Villa Castello koja je građena od 1910. do 1913. godine prostire se na gotovo 400 metara kvadratnih, a okružena je s dvorištem od 525 kvadrata koje je uvijek pažljivo održavano, piše Jutarnji list.

Cijeli taj kompleks nalazi se u parku čija je površina četiri hiljade kvadrata.

Pomorsko dobro uz Villu Castelo 2008. je postalo prva privatna plaža u Primorsko-goranskoj županiji. Naime, Todorićevom Agrokoru je županijsko Poglavarstvo jednoglasnom odlukom dalo koncesiju za 11.000 kvadratnih metara kopna i mora za što je Todorić godišnje plaćao iznos od 560.000 kuna.

Ovo zdanje Todorić je kupio za 11 miliona kuna (oko 1m5 miliuona eura), a za koliko će biti prodano, tek će se vidjeti.

Prodaja vile Castello samo je nastavak rasprodaje dijelova imovine koncerna Agrokor.

Vanredna uprava Agrokora objavila je 26. maja 2017. godine na svojim web stranicama javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu određenih pokretnina, konkretno motorne jahte i helikoptera, čime je započeo proces prodaje pokretnina koje nisu neophodne za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija.