Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Strane avio kompanije dolaze u Hercegovinu

mostar aerodrom

Nedavno donesena odluka Vlade HNK da u 2017. godini subvencionira rad Zračne luke Mostar s 300.000 KM širom je otvorila vrata za dolazak stranih avio kompanija u Hercegovinu. Iako se mjesecima spominje da će novi zračni koridori biti otvoreni u narednoj godini, tek sad stvoreni su uslovi za konkretiziranje priče.

Niskobudžetne avio kompanije traže posebne uslove kako bi započele saradnju s mostarskom Zračnom lukom čemu se na mostarskom Aerodromu u skoroj budućnosti moraju prilagoditi. Odlukom Vlade HNK-a o dodjeli subvencija konačno je kompletirana slika, pa je još preostalo izabrati s kojom kompanijom će se raditi u narednoj godini. Predstavnici dviju poznatih avio kompanija već su najavili svoj dolazak u Mostar sredinom januara i očekuje se kako će tada biti postignuti dogovori o saradnji.

Na mostarskom Aerodromu uvjereni su da će od naredne godine imati još jednu zračnu liniju s Njemačkom. Otvorena je i mogućnost da se sklope aranžmani po uzoru na Aerodrom u Tuzli, odnosno da se Mostar poveže sa skandinavskim zemljama u kojima danas živi hiljade Mostaraca.