Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Investicijsko-poslovna konferencija

Sutra počinje 13. Sarajevo Business Forum

sarajevo business forum
Foto: SBF

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda

Investicijsko-poslovna konferencija Sarajevo Business Forum svečano će biti otvorena večeras u Gradskoj vijećnici u Sarajevu, dok će zvanični dio biti održan 22. maja u Parlamentarnoj skupštini BiH i 23. maja u hotelu Swissotel u Sarajevu.

Ovogodišnji forum okupit će ugledne predstavnike poslovne zajednice, investitore, stručnjake i predstavnike vlasti kako bi razgovarali o ključnim ekonomskim pitanjima i istražili mogućnosti za ulaganje i zajedničku saradnju.

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda.

U saradnji sa Ministarstvom komunikacija i prometa BiH bit će organizovana diskusija o razvoju željezničke infrastrukture, istražene mogućnosti uvida u strategiju, kapacitete i način pristupa Digitalnoj Evropi za Bosnu i Hercegovinu, te ispitani potencijali turističke industrije s posebnim naglaskom na franšize i zdravstveni turizam.

I ove godine na Sarajevo Business Forumu bit će dodijeljena prestižna priznanja ”Sarajevo Business Bridge Awards” kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime.

Sarajevo Business Forum nudi svim posjetiteljima priliku za umrežavanje i investiranje, a koju pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine organizuje Bosna Bank International, najavljeno je iz BBI banke.