Biznis

planinska idila

Sve veći interes turista za Trebević

11/12/2021

Kao prednost bh. turizma, ali i Trebevića, Terzić je istakla potencijal i ljetnog i zimskog turizma, te dodala da periode “niske sezone” popunjavaju kongresnim turizmom

Bosanska originalnost, planinska idila, hedonizam, luksuz i rekreacija, objedinjena je u Hotel Pino Nature na Trebeviću, koji ove godine bilježi izvrsne sezone, iako zbog pandemije koronavirusa hotelijerstvo i dalje trpi najveće posljedice.

Direktorica tog hotela Aida Terzić u razgovoru za Fenu govorila je o tome koje sadržaje hotel nudi stranim i domaćim gostima, potencijalima Trebevića kao prepoznatljive turističke destinacije, te kako se pandemija koronavirusa odražava na turizam.

– Ljudi su zaista poželjeli putovati i onog momenta kada su se granice otvorile i kada su putovanja ponovo bila dostupna, imali smo najbolju sezonu od otvorenja hotela prije šest godina, što je fantastično. Tada smo shvatili da je putovanje potreba, a ne luksuz – kazala je Terzić te dodala da su hotel posjećivali i domaći i strani turisti.

Terzić očekuje da bi i zimska sezona mogla biti dobra, budući da je i prošlogodišnja bila jedna od boljih koje su imali, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Kao prednost bh. turizma, ali i Trebevića, Terzić je istakla potencijal i ljetnog i zimskog turizma, te dodala da periode “niske sezone” popunjavaju kongresnim turizmom.

– Pino Nature je i u taj segment uložio dosta truda i u toku pandemije, kada smo bili zatvoreni, odlučili smo da investiramo, a ne da otpuštamo radnike i smanjujemo troškove. Tako smo investirali u prelijepu kongresnu salu VIP Panorama koja se nalazi na krovu hotela i koja je, kako mnogi tvrde, postala najljepša i najtraženija kongresna sala na ovim prostorima – istakla je.

U tom smjeru će se, kazala je Terzić, razvijati u i u budućnosti, mimo ustaljenih turističkih sezona.

Naglasila je da je Trebević sam po sebi “biser” kojim se ni mnoge svjetske metropole ne mogu pohvaliti, budući da je potrebno desetak minuta da se iz glavnog grada stigne u ovu zračnu banju.

– Pokazalo se da je Trebević omiljeno izletište Sarajlija, ne samo vikendom, već i radnim danima. Trebević je “dnevni boravak Sarajlija” – poručila je.

Tvrdi da su potencijali Trebevića veliki, ali da privrednici ne mogu uticati na poboljšane infrastrukture, šetnica, rasvjeta, bolju prohodnost puteva u toku zime te organiziranje dodatnih sadržaja, budući da je taj lokalitet zaštićeno područje.

– Nama kao privrednicima nije dozvoljeno da bilo šta gradimo i to je ono na čemu se može dodatno raditi kako bi turisti imali što ljepši boravak i uživali u ovoj ljepotici – kazala je Terzić.

Kao dokaz uspješnog poslovanja, Terzić je navela podatak da su već prije dva mjeseca popunili sve kapacitete za proslavu Nove godine, što je vrlo dobra uvertira za uspješnu zimsku sezonu.

Hotel Pino Nature na nadmorskoj visini od 1.070 metara, raspolaže s 22 sobe i dva apartmana, wellness centrom, Restoranom “Prvi Šumar“, besplatnim vanjskim parkingom te još mnogo toga.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.