BiH

vremenska prognoza

Za vikend snijeg i jaki udari vjetra

11/12/2021

U drugoj polovini nedjelje postepeno smanjenje oblačnosti sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) javlja kako će ovaj vikend širom Bosne i Hercegovine padati snijeg, a da u nekim dijelovima BiH možemo očekivati i jake udare vjetra.

Danas (11. decembar) će u BiH biti oblačno vrijeme, a širom zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni celzija.

Već sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme prije podne, a snijeg će padati u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 stepeni, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje do 9 stepeni celzija.

Ponedjeljak će obilježiti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepeni, na jugu zemlje do 4 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 9 stepeni celzija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.