Biznis

do 28. augusta

Svečano otvoren 48. Sajam šljive u Gradačcu

25/08/2021

Uprkos pandemijskoj situaciji, manifestacija je započela uz manji broj izlagača nego inače i uz poštivanje epidemioloških mjera

48. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije svečano je otvoren danas u Gradačcu i trajat će do 28. augusta 2021. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprkos pandemijskoj situaciji, manifestacija je započela uz manji broj izlagača nego inače i uz poštivanje epidemioloških mjera, saopćili su organizatori.

“Dani šljive” u Gradačcu je manifestacija koja je pokrenuta još davne 1969. godine i koja je godinama postala jedna od najvažnijih manifestacija na području Tuzlanskog kantona. Kroz vrijeme se mijenjala, a Grad Gradačac ove godine je odlučio da se vrati tradicionalnim korijenima.

Organizaciju ovog značajnog sajamskog događaja sa dugogodišnjom tradicijom, preuzima Grad Gradačac. Suorganizator će ove godine u Sportskoj dvorani “Skenderija” u Gradačcu koja je tradicionalno mjesto održavanja Sajma, biti U.D.”Boms-expo”.

Pored domaćih, izlagači dolaze iz Slovenije, Srbije i Indonezije. Prisutni će moći da kupe šljivu i proizvode od šljiva, ali ih i očekuje mnogo drugog bogatog sadržaja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.