deset godina postojanja

Telemach Kantonalnoj bolnici Travnik donira opremu vrijednu 30.000 KM

U zgradu Kantonalne bolnice Telemach će instalirati optičku infrastrukturu, te uvezati sve prostorije koje su bitne za funkcionisanje bolnice

Kompanija Telemach, u okviru obilježavanja deset godina postojanja u BiH, donirala je Kantonalnoj bolnici Travnik projekat izgradnje kompletne telekomunikacijske infrastrukture uz prateću opremu u vrijednosti od 30.000 KM, koji će pomoći procesu kompletne digitalizacije internog uslužno-zdravstvenog sistema Kantonalne bolnice Travnik. Implementacija projekta unaprijedit će i modernizirati tok praćenja procesa zdravstenih usluga, od dijagnosticiranja do liječenja svih građana sa područja kompletnog Srednjobosanskog Kantona, umanjit će papirologiju i ubrzati distribuciju dijagnostičkih nalaza, poboljšati sistem pretrage interne dokumentacije bolnice, te u konačnici unaprijediti kvalitet rada i razmjenu informacija.

„Donacija Kantonalnoj bolnici Travnik je simbioza onog što nas već 10 godina pokreće: napredni servisi koje pružamo i najsuvremenije tehnologije koje uvodimo na tržište, uz podršku i posvećenost zajednici i društvu čiji smo ponosni član, stavljajući tehnologiju u službu građana. Svjesni smo koliko je sektor zdravstva ključan za sve nas, pogotovo u periodu u kojem se trenutno nalazimo, stoga se nadamo da će zdravstenim radnicima KB Travnik posao biti, barem djelomično, olakšan. Odjeli za dijagnostiku, laboratorija, liječničke sobe, sofisticirani medicinski uređaji, administracija, ali i novi objekat koji će služiti za dijagnostiku koristeći tehnologiju magnetne rezonace, bit će uz našu pomoćc, uskoro spojeni u jednu mrežu. Donacija je znak podrške kao i zahvalnosti svim hrabrim i neumornim zdravstvenim radnicima za sve ono što oni čine za nas – istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

U zgradu Kantonalne bolnice Telemach će instalirati optičku infrastrukturu, te uvezati sve prostorije koje su bitne za funkcionisanje bolnice. Kao dio projekta Telemach će postaviti i besplatni WIFI servis za sugrađane, posjetioce i pacijente bolnice na svim prijemnim odjelima i ambulantama u okviru KB Travnik.

“Počašćeni smo ukazanom podrškom kompanije Telemach BiH, koji će zahtjevnu svakodnevnicu osoblja, ali i ostalih korisnika KB Travnik u budućnosti učiniti znatno lakšom. Donacija kompanije Telemach će ubrzati proces dijagnostike i liječenja, što je zdravstvenoj ustanovi izuzetno važno. Posebno se zahvaljujemo i što je Telemach pored ovako vrijedne donacije, odlučio i da nam osigura i uslugu interneta u prostorijama za čekanje, što će sigurno pacijentima ali i njihovim bližnjima pomoći da im vrijeme u bolnici brže i ugodnije prođe. “, izjavio je prim. dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini i donira sredstva za 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je kroz prvu deceniju u BiH postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Kompanija direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje, kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama poput ove. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BH.