Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tešanjski Madi najbrže rastući brend u regiji kada je piletina u pitanju

madi_tesanj

Bosna i Hercegovina zemlja je partner ovogodišnjeg, 84. po redu, Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji se održava od 13. do 19. maja u Novom Sadu.

Fokus.ba bio je jedini medij iz BiH koji je posjetio Novosadski sajam i naše poljoprivredne proizvođače koji izlažu na njemu.

Na štandu Bosne i Hercegovine, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Privredne komore Federacije BiH i Privredne komore Republike Srpske, svoje proizvode i usluge predstavilo je 28 kompanija iz poljoprivredno-prehrambene industrije.

Jedna od njih je i tešanjski Madi, poslovno čudo iz Tešnja, najveći proizvođač piletine na Zapadnom Balkanu i najbrže rastući brend u regiji kada je piletina u pitanju.

Jabandžić: Madi piletina uskoro u svim zemljama regiona

Generalni direktor Maid Jabandžić u razgovoru za Fokus.ba govorio je važnosti Novosadskog sajma i učešća na njemu, kao i o poslovnim uspjesima Madija, planovima za budućnosti, ulozi koju ta kompanija trenutno ima i želi imati u budućnosti na prostoru Zapadnog Balkana kada je proizvodnja piletine u pitanju.